Υπογραφή έργου τηλεδιαχείρισης της ΔΕΥΑΤ από τον Δήμαρχο Τρίπολης (pics,vid)

Υπογραφή έργου τηλεδιαχείρισης της ΔΕΥΑΤ από τον Δήμαρχο Τρίπολης (pics,vid)

Ιανουάριος 13, 2020 - 16:29
10 σχόλια

Την ικανοποίηση και τη χαρά του εξέφρασε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κ.Τζιούμης για την υπογραφή της σύμβασης τηλεδιαχείρισης του νερού της ΔΕΥΑΤ σε όλο το Δήμο με την ανάδοχο εταιρεία.

 Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 1.400.000 ευρώ και περιλαμβάνει εγκατάσταση συστημάτων ώστε να γίνεται τηλεδιαχείριση και έλεγχος πιθανών διαρροών του δικτύου και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού για να επεμβαίνει άμεσα σε φανερές ή και αφανείς βλάβες.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος σκοπός του έργου είναι ο γρήγορος εντοπισμός και η αντιμετώπιση των βλαβών που μπορεί να υπάρξουν στο δίκτυο. Με αυτόν τον τρόπο προστατεύεται και το νερό από πιθανές απώλειες αφού μπορούν να εντοπιστούν διαρροές που μπορεί και μην είναι εμφανείς (να είναι υπόγειες). Επιπλέον, όπως είπε ο κ. Τζιούμης το έργο εξασφαλίζει καλύτερη ποιότητα νερού, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το νερό μέχρι σήμερα δεν είναι ποιοτικό. Αντιθέτως η ποιότητα του νερού είναι πολύ καλή αφού γίνονται όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι από τη αρμόδια υπηρεσία, τη ΔΕΥΑΤ.

Το έργο εξασφαλίζει και με σύγχρονα μέσα ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει για την ποιότητα και την ποσότητα του νερού. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την ανάδοχο εταιρεία και ευχήθηκε το έργο να ολοκληρωθεί στο διάστημα των 15 μηνών όπως είναι δεσμευμένη η εταιρεία η οποία θα έχει στη συνέχεια και έναν χρόνο εποπτείας της λειτουργίας του δικτύου μέχρι να υπάρξει η ανάλογη εκπαίδευση και να παραδοθεί πλήρως η λειτουργία στη ΔΕΥΑΤ προς όφελος των πολιτών.

Ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας (Χωροτεχνική) κ. Λουκάς Γκικάκης δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις γνώσεις του Δημάρχου σχετικά με το έργο που θα γίνει με χρήματα από το ΕΣΠΑ. Ο ίδιος συμπλήρωσε πως πέρα από τα οφέλη που ανέφερε ο Δήμαρχος, με το έργο αυτό θα υπάρχει οικονομία στο ρεύμα για την ΔΕΥΑΤ αλλά και ο έλεγχος και άμεσος εντοπισμός διαρροών θα εξοικονομεί πόρους, κάτι που επιθυμεί και η Ε.Ε. η οποία χρηματοδοτεί το έργο.

Τέλος, ο κ. Τζιούμης επεσήμανε πως μία απώλεια νερού μπορεί να μην είναι εμφανής αφού μπορεί η διαρροή του νερού να μην φαίνεται στην επιφάνεια αλλά με την τηλεδιαχείριση γίνεται ηλεκτρονικός έλεγχος της ποσότητας νερού και της απώλειάς του, ενώ ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας ξεκαθάρισε ότι δεν είναι ηλεκτρονικό υδρόμετρο που αφορά τον καταναλωτή αλλά το δίκτυο της ΔΕΥΑΤ από τις γεωτρήσεις και τις δεξαμενές μέχρι την πόλη.

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 
Video: 

Υπογραφή έργου τηλεδιαχείρισης της ΔΕΥΑΤ από το Δήμαρχο Τρίπολης


10 Σχόλια

Οι διαρροές από όσους δεν πληρώνουν είναι καιμεγαλύτερο πρόβλημα και αξιόποινο.

Κουμπαρος πινει και δημαρχος κερναει η δημαρχοςπινει και κουμπαρος κερναει?Οπως και να εχει μαλλον ειναι οικογενειακη υποθεση.

Υπογραφες και φωτογραφιες χωρις τον προεδρο ?Ο Κ Χατζοπουλος δεν συμφωνει και για αυτο απεχει?Ειναι πολλα τα λεφτα Αρη.

Πρόεδρος είναι πάντα ο δήμαρχος και ο Στέφανος είναι αντιπρόεδρος, για όσους δεν το γνωρίζουν

18:42 μήπως για κάθε ένα από τα έργα που αναφέρει η παράταξη της Πρωτεύουσας του Μοριά εδώhttps://dimitrispavlis.gr/1-απολογισμός-2014-2019-κάνουμε-την-εμπιστοσύ/ να βγαίνει και ο Σωτηράκης φωτογραφία και να υπογράφει αυτός τις συμβάσεις αντί για τον Δήμαρχο;

Δεν είναι πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ ο Χατζόπουλος, αλλά αντιπρόεδρος. Πρόεδρος της Επιχείρησης είναι ο (εκάστοτε) δήμαρχος. Για σας τους προηγούμενους νεάντερταλ που λέτε το Χατζόουλο πρόεδρο το λέω. Είσαστε οι ίδιοι που ενώ δεν ξέρετε την τύφλα σας ανακαλύψατε από το πουθενά ασυμφωνίες και αντικαταστάσεις. Τραβάτε καλύτερα για κανα φρέντο και κανα τσιγάρο κι αφήστε τα αυτά για τα μεγαλύτερα παιδάκια

Πάλι την πάτησες. Ο Νόμος έχει αλλάξει και δεν είναι υποχρεωτικό να είναι πρόεδρος στις ΔΕΥΑ ο Δήμαρχος. Αλλά σιγά μην αφήσει ο Τζιούμης τη θέση στο Χατζόπουλο. Θα τον μαλώσει ο κουμπάρος του ο Γενικός Διευθυντής.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.