«Βροχή» οι κλήσεις για μη χρήση κράνους

«Βροχή» οι κλήσεις για μη χρήση κράνους

Ιανουάριος 22, 2020 - 14:47
2 σχόλια

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια.

Την προηγούμενη βδομάδα (13 έως 19 Ιανουαρίου 2020) κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας, ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, “δίνοντας προτεραιότητα” στην μη χρήση προστατευτικού κράνους.

Στο πλαίσιο αυτό, από (874) συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη την χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά (6.797) οχήματα και βεβαιώθηκαν (1.101) σχετικές παραβάσεις.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (215), του Ηρακλείου (153), του Ρεθύμνου (98) και της Πρέβεζας (48).

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Περισσότερες συμβουλές και ενημέρωση για θέματα οδικής ασφάλειας έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (hellenicpolice.gr) στην ενότητα «Οδηγός του Πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές/Τροχαία-Οδική ασφάλεια».

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Και βροχή έπρεπε να πέφτουν οι κλήσεις για κυκλοφορία ηλιθιων οδηγων μηχανων σε πεζόδρομους και πλατείες. Και επίσης για στάθμευση σε πλατείες ειδικά τη θερινή περίοδο στην πλατεία αρεως

"Οι έλεγχοι συνεχίζονται[..]με στόχο την προληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχηματων" λεει η ανακοινωση.Και γι αυτό γράφουν για κράνος κατα προτεραιότητα!Και δεν ελέγχουν τους καφρους που μιλάνε στον κινητο και δεν παίρνουν χαμπαρι τι γίνεται γύρω τους και έχουν τους καθρεφτες για ομορφιά, τους κάφρους που στριβουν χωρις φλάς, τους καφρους που τους εχουν καει όλα τα πισω φωτα των φρένων και φυσικά τους πεζους που σε τρομάζουν καθώς πετάγονται (περάσουν δεν περάσουν) τρομαζεις και φρεναρεις με κινδυνο να πέσεις ..αυτα σκοτώνουν τους δικυκλιστές και μετά έρχεται το κράνος....

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.