Υπουργείο για τέλος ακινήτων: Πληρώστε και βλέπουμε για τα λάθη

Υπουργείο για τέλος ακινήτων: Πληρώστε και βλέπουμε για τα λάθη

Νοέμβριος 18, 2011 - 10:31

Απειλεί δημάρχους και δικαστές ο Βενιζέλος.....

Περισσότερες δόσεις για την εξόφληση του ειδικού τέλους ακινήτων, ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, που ξεκαθαρίζει ότι όπου έχουν εντοπιστεί λάθη και έχουν προκύψει τυχόν επιπλέον χρεώσεις, αυτές θα συμψηφιστούν σε επόμενους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Επιπλέον, επισπεύδονται οι διαδικασίες ώστε να συμπληρωθεί υπουργική απόφαση που θα λύνει με τη μέγιστη δυνατή ευαισθησία προβλήματα κοινωνικού χαρακτήρα, τα οποία έχουν προκύψει για διάφορες ευπαθείς ομάδες
Συγκεκριμένα, μετά από ευρεία σύσκεψη στον υπουργείο Οικονομικών ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε να ετοιμαστεί νομοθετική ρύθμιση, ώστε η είσπραξη του τέλους για το 2012 μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ να κατανεμηθεί στις περισσότερες δυνατές δόσεις, με βάση τις δυνατότητες που έχει το μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ.
Για την σωρεία λαθών που παρατηρήθηκαν στον υπολογισμό του τέλους, δόθηκε εντολή στην ΔΕΗ να στείλει στους οικείους δήμους -με ένα αντίγραφο στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων- όλα τα μηχανογραφημένα στοιχεία που αντιστοιχούν στα ακίνητα κάθε δήμου, προκειμένου αυτοί με τη σειρά τους να καλέσουν τους δημότες τους να διορθώσουν προβλήματα που έχουν τυχόν παρατηρηθεί. Αν υπάρχει λόγος συμψηφισμών, αυτοί θα γίνουν στις επόμενες δόσεις.
Κατά τη σύσκεψη τέθηκαν επί τάπητος και τα εξής:
- Διαπιστώθηκε ότι η ροή εξόφλησης του τέλους μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ είναι ικανοποιητική και είναι αντίστοιχη με τη συνήθη ροή εξόφλησης των τιμολογίων της ΔΕΗ. Επειδή η προσωρινή διάταξη του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Καλαμάτας έχει εκδοθεί καθ΄ υπέρβαση της δικαιοδοσίας των πολιτικών δικαστηρίων σε σχέση με ζητήματα βεβαίωσης και είσπραξης φόρων και τελών, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να μη δημιουργούνται ψευδείς εντυπώσεις στους πολίτες.

 

 

 

  

 

 

Tags: