Τρίπολη: Πρόστιμο στον πρόεδρο του ΝΠΔΔ για παραβίαση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας (vid)

Τρίπολη: Πρόστιμο στον πρόεδρο του ΝΠΔΔ για παραβίαση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας (vid)

Ιανουάριος 10, 2020 - 14:57
12 σχόλια

Κούρος: Είναι άδικο το πρόστιμο που μου επιβλήθηκε

Αν και ο κ. Κούρος δεν είναι καπνιστής, πριν από λίγες μέρες,  επιβλήθηκε στο ΑΦΜ του πρόστιμο 500 ευρώ για την έλλειψη αντικαπνιστικής σήμανσης στον πρώτο όροφο του Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης το οποίο ανήκει στο νομικό πρόσωπο στο οποίο προΐσταται.

Όπως αναφέρει η ΚΥΑ των Υπουργών Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών,  για την διασφάλιση της εφαρμογής του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου σχετικά με την ολική απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους υπεύθυνοι των χώρων αυτών, που στην περίπτωση αυτή είναι ο πρόεδρος, είναι αυτοί που θα λάβουν το πρόστιμο.

Ο κ. Κούρος έχει κάνει ένσταση γιατί όπως υποστηρίζει στους άλλους ορόφους υπάρχει κανονικά σήμανση για την απαγόρευση του καπνίσματος, ενώ σε αυτό τον όροφο υπήρχε ταμπέλα, η οποία ίσως αφαιρέθηκε  σκόπιμα από κάποιον, ή αφαιρέθηκε ύστερα από την ανακαίνιση του χώρου και το βάψιμο των τοίχων.

Μεταξύ άλλων ο κ. Κούρος έκανε έκκληση στο υπουργείο να προχωρήσει σε μερικές τροποποιήσεις στην συγκεκριμένη νομοθεσία, η οποία απαιτεί να οριστούν εκπρόσωποι που θα επιτηρούν την τήρηση του αντικαπνιστικού στους δημοσίους χώρους, γιατί όπως ανέφερε είναι ανέφικτο να υπάρχει κάποιος εκπρόσωπος για ένα ολόκληρο κτίριο ή ακόμα και για το ΔΑΚ αφού μπορεί κάποιος ανεγκέφαλος αψηφώντας τον νόμο να ανάψει τσιγάρο και να μην γίνει αντιληπτός.

Οι δημόσιοι χώροι δεν μπορούν να ελεγχθούν

Τέλος ο κ. Κούρος ανέφερε ότι σε όλες τις δομές και τα κτίρια του ΝΠΔΔ υπάρχει σήμανση για την απαγόρευση του καπνίσματος.

Έφη Καστραντά

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.rg Κούρος: Είναι άδικο το πρόστιμο που μου επιβλήθηκε


12 Σχόλια

Και καλά του κάνανε η εισαι υπεύθυνος οταν αναλαμβάνεις μια θέση ευθύνης και δεν κάνεις τον τουρίστα η κάθεστε σπίτι σου στα αυγά σου.

Εκείνο το κυλικείο στο Δακ ειναι κλειστό πάνω απο πέντε μήνες γιατί δεν το ενοικιάζεις Ηλία; Τα ενοίκια που θα πλήρωνε κάποιος ενοικιαστής στο ταμείο του Νομικού με το λιγότερο 400 ευρώ το μήνα επι 12 μήνες ειναι 5,000 χιλιάδες ευρώ και θα μπορούσαμε να πιούμε ένα ζεστό ρόφημα εμείς που πάμε για περπάτημα.

Ρε πάτε καλά σου λέει ο άνθρωπος πως αν ένας ανεγκέφαλος ανάψει τσιγάρο εκεί στο κυλικείο θα έρθουν να μου ρίξουν άλλο ένα πεντακοσιάρικο πρόστιμο. Αφήστε το κλειστό για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.

Μαγκας είναι εκείνος που αναλαμβάνει τις ευθύνες του και δεν κάνει την κότα.

@18:59 Χαχάξι και ξερός ρε γκρέμλιν. Ξέρεις ακριβώς τι έγινε και χασκογελάς;

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕΓΑΛΗ ΦΟΥΣΚΑ ... ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙΝΑ ΠΑΡΕΙς ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕΤΡΑ

Ψάχνει να βρει κάποιον να του ρίξει την ευθύνη μετά απο 4 μήνες στο τιμόνι του νομικού. Του φταίνε πάντα πι άλλοι και όχι ο εαυτός του.

16:51 Ποιον ψάχνει να βρει να του ρίξει την ευθύνη βρε γελοίε; Αφού θα το πληρώσει το πρόστιμο από την τσέπη του!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.