Τρίπολη: Παρουσίαση βιβλίου από το ΤΕΕ Πελοποννήσου

Τρίπολη: Παρουσίαση βιβλίου από το ΤΕΕ Πελοποννήσου

Ιανουάριος 21, 2020 - 09:22
0 σχόλια

Το ΤΕΕ Πελοποννήσου διοργανώνει εκδηλώσεις παρουσίασης του βιβλίου “Κατασκευές από τοιχοποιία - Αποτίμηση και επεμβάσεις για σεισμικά φορτία” του Κωνσταντίνου Σπυράκου, Δρ Πολιτικού Μηχανικού, Καθηγητή Ε.Μ.Π., σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

 

-   Τρίπολη, Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020, ώρα έναρξης 18:00

αίθουσα εκδηλώσεων Επιμελητηρίου Αρκαδίας

25ης Μαρτίου & Πανός 21

 

-   Ναύπλιο, Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020, ώρα έναρξης 11:00

αίθουσα εκδηλώσεων Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου

25ης Μαρτίου 2

 

-   Καλαμάτα, Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020, ώρα έναρξης 18:00

αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Ιστορικού Δημαρχείου Καλαμάτας

Αριστομένους 28

 

Στο πρώτο μέρος της παρουσίασης θα αναπτυχθούν:

 

Οι σημαντικότερες τρωτότητες των κατασκευών από φέρουσα τοιχοποιία μέσω παραδειγμάτων από αστοχίες σε πρόσφατους σεισμούς (Λέσβος, Κως, Λευκάδα).
Η μεθοδολογία αποτίμησης και επέμβασης σε κατασκευές από τοιχοποιία με βάση τη φιλοσοφία των σύγχρονων κανονισμών (ΚΑΔΕΤ, EC8-3 και του Σχεδίου για το Νέο Αναθεωρημένο EC8-3).
Η σεισμική συμπεριφορά και η μεθοδολογία ανάλυσης κατασκευών σε συνεχή δόμηση σε ιστορικά κέντρα, όπως, Άργος, Καλαμάτα, Κόρινθος, Ναύπλιο, Σπάρτη, Τρίπολη.

 

Στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστούν:

 

Οι σημαντικότερες παραδοσιακές αλλά και καινοτόμες μέθοδοι επεμβάσεων για υφιστάμενα κτίρια, διατηρητέα - μνημεία ή μη.
Παραδείγματα αποτίμησης και επέμβασης σε αντιπροσωπευτικές κατασκευές, από τις πλέον συνήθεις, όπως κατοικίες (π.χ., διώροφο κτήριο με τρίστρωτη τοιχοποιία) έως και μνημεία. Στα παραδείγματα θα συμπεριληφθούν η μελέτη των επεμβάσεων στο Κουβούκλιο του Πανάγιου Τάφου στα Ιεροσόλυμα και στα “Προσφυγικά” στην Αθήνα.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.