Τεγέα: Δημιουργία αρχαιολογικού περιπάτου στον αρχαιολογικό χώρο Αλέας Αθηνάς

Τεγέα: Δημιουργία αρχαιολογικού περιπάτου στον αρχαιολογικό χώρο Αλέας Αθηνάς

Δεκέμβριος 13, 2019 - 11:12
2 σχόλια

Ο δήμος Τρίπολης προκηρύσσει δημόσιο ανοιχτό διαγωνισμό για το έργο "βελτίωση της λειτουργικότητας και ανάδειξη του ευρύτερου χώρου, που περιβάλλει τον Αρχαιολογικό Χώρο Αλέας Αθηνάς και το Μουσείο, με τη δημιουργία Αρχαιολογικού Περιπάτου" με προϋπολογισμό μελέτης  1.162.800,00 ευρώ.

Ημερομηνία έναρξης προσφορών 19/12/2019 και ώρα 10:00 π.μ.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών 17/01/2020 και ώρα 10:00 π.μ.

Το έργο περιλαμβάνει την ανάπλαση των κοινοχρήστων χώρων πλατειών και δρόμων στην T.Κ. Αλέας του Δήμου Τρίπολης και, ειδικότερα του ανατολικού άξονα, που συνδέει το Μουσείο με τον Αρχαιολογικό χώρο του Ιερού της Αλέας Αθηνάς και τμήμα του Δυτικού άξονα, από το Μουσείο έως την πλατεία πίσω από το Μουσείο.

Αναλυτικότερα, οι παρεμβάσεις, που θα πραγματοποιηθούν είναι:

- Νέες Υποδομές (Νέο δίκτυο αποχέτευσης όμβριων υδάτων, vέα φωτιστικά σώματα σε όλη την περιοχή παρέμβασης)

- Διαμόρφωση πλατώματος έμπροσθεν του Αρχαιολογικού Μουσείου (χώρος υποδοχής, κατασκευή στάσης λεωφορείου – κιόσκι, πεζοδρόμια εκατέρωθεν του πλατώματος)

- Δημιουργία αρχαιολογικού περιπάτου και ξενάγησης – Ανατολικός άξονας (Διαμόρφωση πεζόδρομου, που συνδέει Μουσείο και Ναό Αλέας Αθηνάς, Διαμόρφωση τμημάτων συνδετήριων κάθετων δρόμων στον κεντρικό άξονα)- Πεζοδρόμηση Δυτικού άξονα (Σύνδεση στάσης λεωφορείου με Μουσείο, Δημιουργία πρόσβασης ΑΜΕΑ με Μουσείο και δυτικό τμήμα πλατείας

- Διαμόρφωση χώρων στάσεων (Ανάδειξη πλατείας και δημιουργία υπαίθριου χώρου του Μουσείου και χώρου εκδηλώσεων, Αποκατάσταση υπαρχόντων πέτρινων καθιστικών και κερκίδων στην πλατεία του Μουσείου, Αποκατάσταση χώρου μπροστά από τον Ναό του Αγ. Νικολάου, Διαμόρφωση χώρου στη θέση του πηγαδιού, Αποκατάσταση και ανάδειξη υπάρχοντος πηγαδιού).

- Υπογειοποίηση ΔΕΗ και νέο υπόγειο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού

- Προμήθεια Εξοπλισμού (Καθιστικά μαρμάρινα δυο τύπων, μαρμάρου λευκού με γρανίτη μαύρο, διαστάσεων 1,80x0,60 και μαρμάρου λευκού, διαστάσεων 1,80x0,45, Κιγκλιδώματα με δυνατότητας ανάρτησης πληροφοριακού υλικού, Banner με στήριξη στο έδαφος, Fly banner, Καλάθια απορριμμάτων,Πινακίδα δίγλωσση εξωτερική, πάχους 1εκ, από plexi- glass.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: "Βελτίωση της λειτουργικότητας και ανάδειξη του ευρύτερου χώρου, που περιβάλλει τον Αρχαιολογικό Χώρο Αλέας Αθηνάς και το Μουσείο, με τη δημιουργία Αρχαιολογικού Περιπάτου"

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

ΓΙΑΤΙ Κ. ΔΗΜΑΡΧΕ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΤΟΥ Τ Α Π Τ Ο Κ ; ΕΡΓΟ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ Τ Α Τ Ο Υ Λ Η . ΠΟΤΕ ΤΑ ΠΡΟΛΑΒΕΣ ΕΣΥ ΑΥΤΑ ; ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΤΕ .

Μιλάμε για το ίδιο ΤΑΠΤΟΚ που γέμισε επιστήμονες-συμβούλους την εβδομάδα πριν τις εκλογές για την περιφέρεια και τώρα εκτός του ότι δεν έχουν αντικείμενο δεν έχουν ούτε καρέκλες να καθίσουν μέσα στην Περιφέρεια? Κι αυτό έργο Τατούλη είναι, γιατί δεν το αναφέρετε?

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.