Σε έλλειψη τα αντιγριπικά εμβόλια στην Αρκαδία – Πότε αναμένεται η νέα παραλαβή

Σε έλλειψη τα αντιγριπικά εμβόλια στην Αρκαδία – Πότε αναμένεται η νέα παραλαβή

Νοέμβριος 25, 2019 - 11:43
0 σχόλια

Στο ζενίθ βρίσκεται ο εμβολιασμός για τη γρίπη, ανέφερε σε δηλώσεις της στο ArcadiaPortal.gr η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αρκαδίας κυρία Βασιλική Φράγκου. Δυστυχώς όμως, όπως είπε, δεν υπάρχει επάρκεια στο εμβόλιο.

Ο κόσμος έχει ανταποκριθεί περισσότερο από κάθε φορά

Υπάρχει μια έλλειψη η οποία είναι προσωρινή και μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου - αρχές Δεκεμβρίου θα αποκατασταθεί, χωρίς όμως να γνωρίζουμε σε ποιο βαθμό, είπε η κυρία Φράγκου σημειώνοντας ότι το αντιγριπικό εμβόλιο κάθε χρόνο είναι και διαφορετικό και ήδη έχει ξεκινήσει η παρασκευή του εμβολίου για την επόμενη χρονιά.

Μην ξεχνάμε ποιοι πρέπει να εμβολιάζονται

Για τις ελλείψεις που έχουν στα φαρμακεία τους μας μίλησαν και φαρμακοποιοί από τη Βόρεια Κυνουρία και από τη Μεγαλόπολη, τονίζοντας ότι η ζήτηση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά έχει πολλαπλασιαστεί, έτσι οι παραγγελίες που είχαν γίνει, δεν επαρκούν για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες.

Συστάσεις και Οδηγίες σχετικά με την πρόληψη και προστασία από τον ιό της γρίπης μέσω του εμβολιασμού.

Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών της χώρας μας, ο αντιγριπικός εμβολιασμός πρέπει να εφαρμόζεται συστηματικά σε άτομα (ενήλικες και παιδιά) που ανήκουν στις παρακάτω ομάδες αυξημένου κινδύνου:

1. Εργαζόμενοι σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας (ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και λοιποί εργαζόμενοι).

2. Άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω

3. Παιδιά (6 μηνών και άνω) και ενήλικες με έναν ή περισσότερους από τους παρακάτω επιβαρυντικούς παράγοντες ή χρόνια νοσήματα:  Άσθμα ή άλλες χρόνιες πνευμονοπάθειες

·  Καρδιακή νόσο με σοβαρή αιμοδυναμική διαταραχή

·  Ανοσοκαταστολή (κληρονομική ή επίκτητη)

·  Μεταμόσχευση οργάνων

· 3  Δρεπανοκυτταρική αναιμία (και άλλες αιμοσφαιρινοπάθειες)

·  Σακχαρώδη διαβήτη ή άλλο χρόνιο μεταβολικό νόσημα

·  Χρόνια νεφροπάθεια

·  Νευρολογικά -νευρομυϊκά νοσήματα

· 4. Έγκυες γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας κύησης, λεχωίδες και θηλάζουσες

 5. Άτομα με νοσογόνο παχυσαρκία (Δείκτη Μάζας Σώματος >40Kg/m 2 ) και παιδιά με ΔΜΣ >95ηΕΘ

6. Παιδιά που παίρνουν ασπιρίνη μακροχρόνια (π.χ. για νόσο Kawasaki, ρευματοειδή αρθρίτιδα και άλλα) για τον πιθανό κίνδυνο εμφάνισης συνδρόμου Reye μετά από γρίπη.

7. Άτομα που βρίσκονται σε στενή επαφή με παιδιά μικρότερα των 6 μηνών ή φροντίζουν άτομα με υποκείμενο νόσημα που αυξάνει τον κίνδυνο επιπλοκών της γρίπης.

8. Οι κλειστοί πληθυσμοί, όπως προσωπικό και εσωτερικοί σπουδαστές (σχολείων, στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών, ειδικών σχολείων και τρόφιμοι και προσωπικό ιδρυμάτων κ.ά.).

 9. Κτηνίατροι, πτηνοτρόφοι, χοιροτρόφοι, εκτροφείς, σφαγείς και γενικά άτομα που έρχονται σε συστηματική επαφή με πτηνά ή χοίρους


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.