Ομιλία για την υπέρταση στο Στάδιο Τεγέας

Ομιλία για την υπέρταση στο Στάδιο Τεγέας

Ιανουάριος 20, 2020 - 12:47
0 σχόλια

Η αρτηριακή υπέρταση αποτελεί παγκοσμίως τον κυριότερο παράγοντα κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα, όπως είναι η στεφανιαία νόσος, η καρδιακή ή νεφρική ανεπάρκεια, το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο και η περιφερική αρτηριοπάθεια.

Η υπέρταση παγκοσμίως αφορά περί το 1 δισεκατομμύριο του πληθυσμού, ενώ έως το 2025 αναμένεται σημαντική αύξηση καθώς το προσδόκιμο όριο της ηλικίας αυξάνεται. Στην Ελλάδα το ποσοστό της υπέρτασης φθάνει το 31% του πληθυσμού.

Η ρύθμιση της πίεσης σε παγκόσμιο επίπεδο παραμένει χαμηλή. Η αντιμετώπιση της υπέρτασης μπορεί να επιτευχθεί με υγιεινο-διαιτητικά μέσα (μείωση του αλατιού στις τροφές, ελάττωση του σωματικού βάρους, σωματική άσκηση) και με φάρμακα τα οποία πρέπει να λαμβάνονται καθημερινά και χωρίς διακοπή.

Για το ενδιαφέρονλοιπόν αυτό θέμα, θα μας μιλήσει ο κ. Εμμανουήλ Ανδρεάδης Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής Ομίλου Ιατρικού Αθηνών την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 7.00μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος στο Στάδιο Τεγέας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.