Εξιχνιάστηκαν εννέα υποθέσεις κλοπών στην Κορινθία

Εξιχνιάστηκαν εννέα υποθέσεις κλοπών στην Κορινθία

Οκτώβριος 31, 2011 - 11:10

1)Εξιχνιάστηκαν, μία υπόθεση ληστείας, πέντε υποθέσεις κλοπών, δύο υποθέσεις κλοπής Τροχοφόρων, καθώς και μία απόπειρα κλοπής στην Κορινθία, ενώ συνελήφθη την 29-10-2011 το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας (1) 31χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω, την 29-10-2011 το μεσημέρι, στην Κόρινθο, αφού μπήκε σε σπίτι ιδιοκτησίας 46χρονης αλλοδαπής υπηκόου Αλβανίας,  αποπειράθηκε  να αφαιρέσει αντικείμενα, ωστόσο έγινε αντιληπτός και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι o 31χρονος, είχε διαπράξει και τις παρακάτω υποθέσεις κλοπών και μία υπόθεση ληστείας:

o       Την 27 Οκτωβρίου 2011 πρώτες πρωινές ώρες, στα Εξαμίλια Κορινθίας, ενεργώντας από κοινού με άγνωστο άτομο ΡΟΜΑ, και με την χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό από 42χρονο ημεδαπό.
o       Την 29 Οκτωβρίου 2011 πρώτες πρωινές ώρες, στην Κόρινθο, μπήκε σε σπίτι, ιδιοκτησίας 45χρονης ημεδαπής, καθόσον αυτή βρισκόταν σε νυχτερινή κατάκλιση, και αφαίρεσε μία (1) τσάντα που περιείχε χρηματικό ποσό, τρία (1) ζευγάρια γυαλιών και διάφορα έγγραφα.
o       Την 29 Οκτωβρίου 2011 πρώτες πρωινές ώρες, στην Κόρινθο, αφαίρεσε δίκυκλο μοτοποδήλατο, ιδιοκτησίας 55χρονου ημεδαπού.
o       Την 28 Οκτωβρίου 2011 πρώτες πρωινές ώρες, στα Εξαμίλια Κορινθίας, μπήκε σε σπίτι 41χρονης αλλοδαπής, υπηκόου Αλβανίας, καθόσον αυτή βρισκόταν σε νυχτερινή κατάκλιση και αφαίρεσε χρηματικό ποσό και τρία (3) κινητά τηλέφωνα.
o       Την 28 Οκτωβρίου 2011 πρώτες πρωινές ώρες, στα Εξαμίλια Κορινθίας, ενεργώντας από κοινού με δύο (2) ημεδαπούς ΡΟΜΑ, ηλικίας 32 και 35 ετών αντίστοιχα, μπήκαν σε σπίτι, ιδιοκτησίας 48χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, κοσμήματα, τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα, διάφορα έγγραφα και στη συνέχεια από την αυλή του σπιτιού αφαίρεσαν το Ι.Χ επιβατηγό αυτοκίνητο του.
o       Την 27 Οκτωβρίου 2011 το πρωί, στην Αρχαία Κόρινθο, μπήκε σε σπίτι, ιδιοκτησίας 42χρονης ημεδαπής και αφαίρεσε μία τσάντα που περιείχε διάφορα έγγραφα.
o       Την 25 Οκτωβρίου 2011 το βράδυ, στα Ίσθμια Κορινθίας, μπήκε σε σπίτι, ιδιοκτησίας 72χρονου ημεδαπού και αφαίρεσε ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

Τα αφαιρεθέντα τροχοφόρα καθώς επίσης και μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες.

Ο 31χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, προκειμένου να εξακριβωθεί η συμμετοχή του δράστη και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

2)Αναζητούνται δύο (2) άγνωστοι δράστες για ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο (2) αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες  (30-10-2011) το απόγευμα, στο Σολομό Κορινθίας, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπα τους, εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων και με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ