Ιανουάριος 2020

Μαγική θέα

Ιανουάριος 24, 2020 - 20:59
0 σχόλια

To Μαντινειακό οροπέδιο από το Σπήλαιο Κάψια καφέ

Η φωτογραφία ανήκει στο Σπήλαιο Κάψια καφέ

Μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς στη στήλη «Η φωτογραφία της ημέρας».

Στείλτε με email: info@arcadiaportal.gr, την φωτογραφία από κάθε περιοχή της Αρκαδίας

Παρουσίαση ντοκιμαντέρ από το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών στην Τρίπολη

Ιανουάριος 24, 2020 - 20:42
0 σχόλια

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών παρουσιάζει την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 18.00, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Τρίπολης, το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Η Ανατολή Έδυσε» (Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους στο 13ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ 2019), σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Παπαηλιού και ιστορική επιμέλεια Ειρήνης Σαρίογλου στο Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο Τρίπολης.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων.

Νίκας για μεταλιγνιτική εποχή: Στόχος το masterplan να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι

Ιανουάριος 24, 2020 - 20:31
0 σχόλια

Στην Αθήνα βρέθηκε σήμερα Παρασκευή 24 Ιανουαρίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος μετείχε στην πρώτη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής, έργο της οποίας είναι να καταρτίσει και να εφαρμόσει το Εθνικό Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης του Δήμου Μεγαλόπολης και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στη μεταλιγνιτική εποχή.

Στην παγκόσμια διοργάνωση «Total Freestyle Trophy» στο Παρίσι η Βάνα Αγγελοπούλου από το «Athleta» (pics,vid)

Ιανουάριος 24, 2020 - 20:07
0 σχόλια

Στο τρίτο «Total Freestyle Trophy» που πραγματοποιήθηκε  στις 18 και 19 Ιανουαρίου 2020 στο Παρίσι συμμετείχε η Βάνα Αγγελοπούλου από το γυμναστήριο Athleta Creative Fitness Center, από την Τρίπολη.

Σκοπός της διοργάνωσης ήταν να βάλει σε ανταγωνισμό όλες τις γενιές των ταλέντων μπροστά σε μία κριτική επιτροπή που αποτελούταν από τους μεγαλύτερους παρουσιαστές και διοργανωτές στο κομμάτι του Fitness.

Από την παγκόσμια αυτή διοργάνωση οι συμμετέχοντες αποκόμισαν πολλές νέες εμπειρίες και εικόνες στο κομμάτι του Fitness και όχι μόνο.

Κατέρρευσε οικονομικά η ΚΕΔΗΤ - Στα χέρια του ΔΣ Τρίπολης η λειτουργία της

Ιανουάριος 24, 2020 - 19:47
7 σχόλια

Στα όριά της, οικονομικά,  φαίνεται ότι έχει φτάσει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Τρίπολης.

Οι προσπάθειες του νέου προέδρου Παναγιώτη Χλέπα αλλά και των υπόλοιπων μελών δεν ήταν αρκετές για να ξεπεραστούν τα προβλήματα, τα οποία είναι οικονομικά κυρίως, με αποτέλεσμα η Επιχείρηση να μην μπορεί πλέον να  αντεπεξέλθει στις καθηµερινές υποχρεώσεις της και στην στήριξη των δοµών της.

Ύστερα από συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΗΤ αποφασίστηκε το ζήτημα να παραπεμφθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να βρεθεί άμεσα λύση.

Τέλος της υποστήριξης των Windows 7

Ιανουάριος 24, 2020 - 19:29
0 σχόλια

Η δέσμευση της Microsoft για την παροχή δεκαετούς υποστήριξης των Windows 7 έληξε στις 14 Ιανουαρίου 2020. Τα Windows 7 κυκλοφόρησαν στις 22 Οκτωβρίου 2009 και  παραμένουν αρκετά δημοφιλή μέχρι σήμερα διατηρώντας το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό χρήσης παγκοσμίως (26%) μετά τα Windows 10.

Λυκουρέντζος: Ο ΕΛΓΑ δεν είναι κοινωφελές ίδρυμα, αλλά ασφαλιστικός οργανισμός

Ιανουάριος 24, 2020 - 19:19
0 σχόλια

Στις αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που αφορούν τον ΕΛΓΑ και σχεδιάζονται για το επόμενο χρονικό διάστημα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ύπαιθρος Χώρα. 

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης:

Μετάβαση του ΕΛΓΑ στην ψηφιακή εποχή:

Με 163 «ναι» ψηφίστηκε ο εκλογικός νόμος - Οι επόμενες εκλογές με απλή αναλογική

Ιανουάριος 24, 2020 - 19:15
0 σχόλια

Με 163 «ναι» υπερψηφίστηκε ο εκλογικός νόμος, σε σύνολο 284 παρόντων βουλευτών.

«Όχι» ψήφισαν 121 βουλευτές. Από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, υπέρ του εκλογικού νόμου τάχθηκε μόνο η Ελληνική Λύση.

Κατά της κυβερνητικής πρότασης τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25. Ο νέος εκλογικός νόμος δεν εξασφάλισε τις 200 ψήφους που απαιτεί το Σύνταγμα προκειμένου να ισχύσει στις επόμενες εκλογές.

Έτσι, για τις επόμενες εκλογές όποτε αυτές διεξαχθούν θα ισχύσει το σύστημα της απλής αναλογικής, που έχει ψηφιστεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Υφ. Εξωτερικών Κ. Βλάσης: Η εκπαίδευση και η εξωστρέφεια συμβαδίζουν

Ιανουάριος 24, 2020 - 18:52
0 σχόλια

Ομιλία Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνου Βλάση στην εκδήλωση «Οικοδομώντας διεθνείς γέφυρες: Άνοιγμα των ελληνικών πανεπιστημίων στον κόσμο», που συνδιοργάνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών με το Υπουργείο Παιδείας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης.

"Στόχος μας ήταν να παρουσιάσουμε στο διεθνές κοινό τις δυνατότητες που ανοίγονται στον τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα καθώς και την πρόθεση της Κυβέρνησής μας για την υιοθέτηση ενός εξωστρεφούς εκπαιδευτικού συστήματος που βασίζεται στα διεθνή πρότυπα", ανέφερε ο Υφυπουργός.

Αναλυτικά η ομιλία:

Στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Γέφυρες προβλήθηκε ο «Σειριακός αριθμός» που γυρίστηκε στην Τρίπολη (pics)

Ιανουάριος 24, 2020 - 18:47
0 σχόλια

Στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Γέφυρες» προβλήθηκεί η ταινία μικρού μήκους «Σειριακός αριθμός» που γυρίστηκε στην Τρίπολη από μια ομάδα ανήσυχων ερασιτεχνών κινηματογραφιστών. Την ταινία παρακολούθησαν όλοι όσοι βρέθηκαν στον χώρο του φεστιβάλ στο Ναύπλιο την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου.

Επιχειρηματικό - Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Ιανουάριος 24, 2020 - 18:17
0 σχόλια

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας σε συνεργασία με το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας διοργανώνουν, την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου στις 4 μ.μ.,  ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα: “Γευσιγνωσία Ελαιολάδου & Ορθές Πρακτικές Διαχείρισης του”, στην αίθουσα του Ιδρύματος Μνήμης «Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη» στο Άστρος.

Εισηγητής: Γιώργος Κουτέλας, Γευσιγνώστης Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

 

Μονάδες για εποπτευόμενη χρήση ναρκωτικών θα μπορεί να λειτουργεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ιανουάριος 24, 2020 - 18:00
1 σχόλια

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τίτλο, «Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων, αναδιάρθρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναβάθμιση συστήματος εθελοντισμού πολιτικής προστασίας, αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος και άλλες διατάξεις».

Η επεξεργασία του νομοσχεδίου, θα ξεκινήσει την ερχόμενη Τρίτη στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

Σελίδες