Οκτώβριος 2019

Ικανοποίηση του Υφυπουργού Ανάπτυξης για το ΕΣΠΑ / ΠΕΠ Πελοποννήσου

Οκτώβριος 31, 2019 - 21:40
0 σχόλια

Ικανοποίηση εξέφρασε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης από την συνεχώς βελτιούμενη εικόνα που παρουσιάζει το ΕΣΠΑ / ΠΕΠ Πελοποννήσου, μετά τη σύσκεψη που είχε σήμερα Πέμπτη το μεσημέρι στην Αθήνα με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, έγινε ενημέρωση του υπουργού από τον περιφερειάρχη για τις ενέργειες και τη νέα στρατηγική της Περιφέρειας ως προς το ΕΣΠΑ, στο οποίο -όπως έλαβε τη διαβεβαίωση- θα ενταχθούν οι προσκλήσεις για διάφορα έργα και δράσεις, μέσα στο Νοέμβριο.

Ασθενή με τέσσερα ανευρύσματα χειρούργησαν στην κλινική του Παναρκαδικού Νοσοκομείου (pics)

Οκτώβριος 31, 2019 - 21:00
1 σχόλια

Το Παναρκαδικό Νοσοκομείο δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα μεγάλα νοσοκομεία των Αθηνών κλπ.

Λίγο να το νοιαζόντουσαν οι τοπικοί άρχοντες και θα ήταν πρώτο στην Ελλάδα αναφέρει σε ανάρτηση του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο Γεώργιος Παπασταματάκης

Πρόσκληση συγκρότησης της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης από τον Δήμο Μεγαλόπολης

Οκτώβριος 31, 2019 - 20:51
0 σχόλια

Στο πλαίσιο της διαδικασίας συγκρότησης της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Μεγαλόπολης, για τη νέα δημοτική περίοδο, και σε εφαρμογή της κείμενης Νομοθεσίας,

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ

1. Οι Τοπικοί Φορείς που εδρεύουν στο Δήμο μας και επιθυμούν να συμμετέχουν στη Δημοτική  Επιτροπή Διαβούλευσης, να ορίσουν από έναν (1) εκπρόσωπό τους, μαζί με τον αντικαταστάτη του, προσκομίζοντας στο Γραφείο Πρωτοκόλλου του Δήμου:

Σχετική απόφαση του οικείου Διοικητικού Συμβουλίου τους, περί ορισμού εκπροσώπου, με τον αντικαταστάτη του

 

Η δημοτική κοινότητα Τρίπολης στην διαχειριστική Επιτροπή του Μαλλιαροπουλείου Κληροδοτήματος

Οκτώβριος 31, 2019 - 20:33
3 σχόλια

Την αντικατάσταση των μελών του Μαλλιαροπουλείου Κληροδοτήματος αποφάσισε ομόφωνα ύστερα από διαλογική συζήτηση η δημοτική κοινότητα Τρίπολης.

Η αντικατάσταση αυτή έγινε λόγω της νέας δημοτικής αρχής στις 7 Ιουλίου 2019, καθώς σύμφωνα με τον Νόμο 4182/2013 (άρθρα 78 και 17) η δημοτική κοινότητα θα έπρεπε να αποφασίσει αν επιθυμεί να συμμετέχει στην διαχειριστική Επιτροπή του Ιδρύματος.

Τα μέλη αποφάσισαν να συμμετέχουν στην Επιτροπή της οποία προΐσταται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κκ Αλέξανδρος.

Το εξεταστικό κέντρο του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας στην Αρκαδία

Οκτώβριος 31, 2019 - 20:32
0 σχόλια

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ο πίνακας με τα Εξεταστικά Κέντρα του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας εξεταστικής περιόδου Νοεμβρίου 2019 και η κατανομή των υποψηφίων σε αυτά ανά εξεταζόμενη  γλώσσα και επίπεδο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται:

Από την ιστοσελίδα του Υπουργείου (minedu.gov.gr) στο σύνδεσμο για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας.
Από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.
Από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Best γκολ της 8ης αγωνιστικής του Τασουλή

Οκτώβριος 31, 2019 - 20:15
0 σχόλια

Το γκολ του Χρήστου Τασουλή στην αναμέτρηση κόντρα στην Λαμία την περασμένη Δευτέρα στο γήπεδο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" αναδείχθηκε ως το καλύτερο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League όπως ψηφίστηκε από τους φιλάθους.

Ο αριστερός μπακ-χαφ της αρκαδικής ομάδας συγκέντρωσε το 25, 44 της προτίμησης των φιλάθλων και άφησε πίσω του τους Φιγκειρέδο, Μιλοσάβλιεβιτς, Λημνιό και Καμαρά.

Αναλυτικά

1. Χ. Τασουλής (Αστέρας Τρίπολης) 25,44%

2. Β. Φιγκεϊρέδο (ΟΦΗ) 22,31%

3. Ρ. Μιλοσάβλιεβιτς (ΑΕΛ) 20,62%

Αρκαδία: Με αυξητικούς ρυθμούς το ποσοστό υποβολής δηλώσεων στο κτηματολόγιο

Οκτώβριος 31, 2019 - 20:14
0 σχόλια

Με αυξητικούς ρυθμούς συνεχίζεται και τον Οκτώβριο η διαδικασία υποβολής δηλώσεων σε όλη την Ελλάδα. H διαδικασία κτηματογράφησης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη καθώς από τα εκτιμώμενα 39,1 εκ. συνολικά δικαιώματα στην Ελλάδα έχουν ήδη ολοκληρωθεί τα 12,9 εκ. (33%), είναι σε εξέλιξη 22,7 εκ. (58%), εκκρεμούν 2,7 εκ (7%) σε μελέτες που δεν έχουν ανατεθεί ως σήμερα, ενώ πρέπει να ενσωματωθούν ακόμα 0.8 εκ (2%) από ειδικές περιπτώσεις.

Θέμα οπτικής (pics)

Οκτώβριος 31, 2019 - 20:02
1 σχόλια

Όλα είναι θέμα προοπτικής. Το πώς βλέπουμε τα πράγματα, καθορίζει και τα πράγματα. Τα πράγματα, βλέπετε, δεν υπάρχουν. Δεν είναι. Αυτό που υπάρχει, είναι η αντίληψή μας για αυτά. Ή τουλάχιστον την ουσία τους την αντιλαμβάνεται καθείς από εμάς σύμφωνα με το μυαλό του, το υπόβαθρό του, την παιδεία του.

Οι διαιτητές των αγώνων σε Α' και Β' Αρκαδίας

Οκτώβριος 31, 2019 - 19:53
0 σχόλια

Ορίσθηκαν από την αρμόδια επιτροπή οι διαιτητικές τριάδες των αναμετρήσεων για την πέμπτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' Αρκαδίας καθώς επίσης και για την τέταρτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β' Αρκαδίας το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Νοεμβρίου.

Α' Αρκαδίας (5η αγωνιστική)

Σάββατο (2/11, 15:00)

Τεγέα-Ορχομενός Λεβιδίου: Γκριτζέπης-Τσούκας-Κωνσταντόπουλος

Λεωνίδιο-Ολυμπιακός Λεωνιδίου: Βεργέτης Χ.-Τριανταφύλλου-Αθανασίου

Δημητσάνα-Μαντινειακός: Μυριούνης-Βεργέτης Δ.-Σταματόπουλος

Πρόσληψη ειδικών συνεργατών στον Δήμο Γορτυνίας

Οκτώβριος 31, 2019 - 19:48
0 σχόλια

Ο δήμςο Γορτυνίας γνωστοποιεί ότι:

1. Προτίθεται να προσλάβει έναν (1) Ειδικό Συνεργάτη, για την επικουρία του έργου του Δημάρχου κατά την άσκηση των καθηκόντων του και την παροχή υπηρεσιών και συμβουλών με την διατύπωση εξειδικευμένης γνώμης, γραπτά ή προφορικά σε θέματα κοινωνικής πολιτικής του Δήμου με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση αναγκών και κοινωνικών προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας.

Δείτε τη γνωστοποίηση εδώ

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα για το μάθημα των Θρησκευτικών

Οκτώβριος 31, 2019 - 19:15
1 σχόλια

«Οι αρχές δεν δικαιούνται να επεμβαίνουν στον τομέα της συνείδησης του ατόμου, να ελέγχουν τις θρησκευτικές πεποιθήσεις προσώπων ούτε να τα υποχρεώνουν να τις αποκαλύπτουν», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο οποίο έχουν προσφύγει γονείς Ελλήνων μαθητών επειδή «ήταν υποχρεωμένοι να δηλώνουν επισήμως ότι τα παιδιά τους δεν είναι χριστιανοί ορθόδοξοι» για να απαλλάσσονται αό το μάθημα των Θρησκευτικών. 

Χιμένεθ: Μένουν άλλα 90 λεπτά

Οκτώβριος 31, 2019 - 19:02
0 σχόλια

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος έκανε ο Αστέρας Τρίπολης στα Χανιά κόντρα στον Πλατανιά με τον Μπόρχα Χιμένεθ να τονίζει στην κάμερα της Cosmote TV αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης πως τίποτα δεν έχει κριθεί. 

Αναλυτικά

«Μένουν άλλα 90 λεπτά στην Τρίπολη όπου κι εκεί το ματς θα είναι πολύ δύσκολο. Σήμερα είχαμε αρκετές αλλαγές στην 11αδα, οι οποίες θα μας βοηθήσουν στη συνέχεια, ώστε όλοι οι ποδοσφαιριστές να είναι σε ετοιμότητα».

Σελίδες